Kan inte komma på nån rubbe

Jag kunde inte komma på någon rubrik till detta inlägg vilket fick mig att i rubriken citera något som jag möttes av en dag då jag slog upp Ystads allehanda på den tiden då jag jobbade där. Ovanstående rubrik var tryckt i tidningen vilket antagligen var resultatet av en redigerares slarv. Jag föraktar slarvande redigerare samtidigt som jag älskar dem eftersom de ger mig chansen att raljera över dylika misstag.

Jag har egentligen inget att uppdatera med; ingenting är nytt under solen. Men eftersom jag märkt att jag inte uppdaterat på en månad fyller jag åtminstone på med ett par särskrivningar. En gammal hederlig klassiker och en inte längre rykande färsk. :)


En gammal hederlig klassiker vars form vi sett tusen och åter tusen gånger - höst nytt.


Och en i förra veckan rykande färsk särskrivning som troligen syntes i många konditoriers skyltfönster i lördags - kanel bullens dag. Foto: Linda på wwled.

Tjing tjong!

/Aaron

Läs även andra språkfascisters åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: linda

vem är det som är fotograf till den vackra bilden med kanelbullens dag? =)

2008-10-11 @ 14:45:49
URL: http://wwled.blogg.se/
Postat av: Aaron

Puss på dig :)

2008-10-11 @ 18:30:24
URL: http://aaronkorrektur.blogg.se/
Postat av: Ozjeppe

Ja, "rubbe" var sannerligen också nytt för mig i alla fall. Är det vedertagen skånsk slang, tro? Gillar din hängivna särskrivningsjakt!

2008-10-13 @ 13:36:43
URL: http://icestormcity.com/ozjeppe
Postat av: Aaron

"Rubbe" är nog knappast vedertagen skånska slang utan snarare redigerartugg. Jag ÄR rätt ettrig i min jakt på särskrivningar. Vill du hjälpa till så får du gärna. Skicka dem till [email protected]

2008-10-13 @ 17:47:21
URL: http://aaronkorrektur.blogg.se/
Postat av: Ozjeppe

Jodå, visst har jag det! Helst bildbevis, antar jag? Efterciterade är ju inte riktigt lika kul, fast såna samlar jag ju också på; säg till, bara... men då mailar jag ett gäng bilder som du gärna får använda (jag har iofs skickat ett par till andra siter, men de är ju ändå källoriginal)!

2008-10-14 @ 08:55:22
URL: http://icestormcity.com/ozjeppe
Postat av: Aaron

Jag tackar Ozjeppe. Kör dem/ngn av dem med cred till dig vid nästa uppdatering som inte blir nu eftersom jag är så oootroligt lat.

2008-10-15 @ 18:33:11
URL: http://aaronkorrektur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0