Motion

En del säger att träning frigör endorfiner - nåt hormon eller annat tjafs som får oss människor att känna välbefinnande. Det är det som gör att det är möjligt att bli beroende av fysisk träning. Det sägs kunna gå så långt att man känner ett sting av lycka bara man passerar löpskorna i hallen.

Mot bakgrund av detta har jag försökt bli träningsberoende och lägger numera en del tid på att träna några gånger varje vecka, ibland fler än några. Jag känner fortfarande bara avsky när jag ser de äckliga svettluktande dojorna när jag passerar dem. Hur lång tid tar det innan man börjar längta efter en löprunda? Hur många gånger måste man motionera innan det blir enkelt? 10? 100? 1000? Springer gör jag bara BARA för att känna mig duktig efteråt (manligt sätt att uttrycka det, eller hur?) - för det gör man. Men innan och under löprundan är det en i det närmaste outhärdlig tortyr.

Jag förstår den som sade det som finns citerat på en kylskåpsmagnet som vi fick i julklapp förra året. "Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken."  Jag tvingar mig varje gång!

/Aaron


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Uppdatering för fansen skull

Tydligen har jag en liten men trogen skara fans. Hon har nu börjat kräva en uppdatering och eftersom man vill vara sina fans till lags kommer här en kort resumé av dagens förehavanden. Vaknade 9.00. Stängde väckarklockan och vaknade igen 11.30. Åt en rejäl helgfrukost för att sedan dona lite framför datorn. Funderade på att jobba några timmar men tänkte "senare". Sprang några kilometer. Blev dödstrött, stretchade och duschade. Pratade i telefon med familj av olika slag i någon halvtimme. Satte mig vid datorn.Fortsatte att skjuta jobbandet framför mig och läste i stället lite bloggar. Spelade en backgammonturnering. Åkte ut på 44:e plats. Skriver detta inlägg 17.05. En hyfsat slö lördag alltså.

Hittar ingen/orkar inte leta efter en passande bild så det får bli en opassande.
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

RSS 2.0