Aaron korrektur goes Postkodmiljonären

Igår ringde de från Postkodmiljonären och berättade att jag gått vidare och att jag +1 ska få en resa till Göteborg med övernattning och vara med på inspelningen som en av de tio som kan hamna i "heta stolen". Min +1 ska f.ö. också vara med men i ett annat program längre fram på hösten, men det är fortfarande oklart om jag är hennes +1. Hur förbereder man sig för detta? Läsa lexikon från pärm till pärm? Spela TP 12 timmar/dygn? Tugga igenom NE:s hela hyllbredd från pärm till pärm til pärm till pärm till pärm till pärm...? Någon som har något bra förslag på hur man förbereder sig?



Något hiskeligt frunktansvärt hemskt har hänt. Sverigedemokraterna har för första gången fått över 4 % i en opinionsmätning (läs t.ex. det här) och idag publicerade lokaltidningen en intervju med partiledaren Jimmie Åkesson. Kommentaren som herr Partiledaren lämnade om deras vansinniga valmanifest från 2006 var bland det dummaste jag hört. Citatet ur manifestet lyder:

"Mångkulturen och den bristande respekten för det svenska kulturarvet har underminerat den svenska identiteten och sammanhållningen i vårt samhälle". Frågan löd då: Vilket är det svenska kulturarvet och på vilket sätt hotar invandrare det (Klok journalist 10 - Dum sverigedemokrat 0)? Partiledaren svarar som det anstår en sverigedemokrat, dvs. utan ett spår av intelligens:

"Vårt svenska kulturarv är ett vitt [notera den möjligen omedvetna ordvitsen] begrepp som är svårt att beskriva i en mening, men Evert Taube är ett exempel. Invandrarna tar med sig sina kulturer och kommer hit och de är inte den svenska." Det enda som är positivt i anslutning till detta är att KD tycks vara på väg ur riksdagen men om man måste välja KD eller SD väljer jag KD alla dagar i veckan. Nu skiver jag inte mer om det här; jag blir bara upprörd och skäms över att ens placera min blogg i den dårens hemkommun.

Så till ett annat förbannat stolpskott (läs t.ex. det här). Ilmar Reepalu har, inspirerad av den för lärare mycket komprometterande dokusåpan "Klass 9A", kommit på den ljusa idén att elever ska få betygsätta sina lärare. Och uppnå vadå? undrar jag i mitt stilla sinne. På vilka grunder ska en lärare betygsättas? Vem är en bra lärare och vad gör honom eller henne bra? Ska vi sätta upp kriterier för bedömning av läraren och ser de i så fall likadana ut för musiklärare och SO-lärare och NO-lärare och idrottslärare och gymnasielärare och förskollärare osv...? Nä det var ett urbota dumt uttalande måste jag säga och antagligen är Reepalu bara ute efter publiciteten. Låt oss åtminstone hoppas det så att det inte finns en kommunpolitisk ledare som menar allvar med såna dumheter.

Nu till dagens särskrivning. Idag hämtad från en flaska på "System bolaget".


Våren är här på riktigt...
 


... och därför håller jag med Andreas om att vi borde utföra vissa tidssparande (eller vad man nu ska kalla det) åtgärder för att jag också ska hinna blogga oftare. Då bleve kanske blogginläggen ej heller uppsatser. 

Läs även andra bloggares åsikter om Ilmar Reepalu, Jimmie Åkesson, Sveridedemokraterna, SD, särskrivning, språk, svenska, vår, postkodmiljonären

Kommentarer
Postat av: Patrik, Sd Ängelholm

Sverigedemokraterna är inte över 4%-spärren för första gången, utan för 3:dje gången. Dock är detta första gången i Demoskop. Informera dig genom t.ex. www.status.st . Ponera även att Sd tenderar att få fler röster i val än vad opinionsmätningarna visar. Jämför t.ex. med opinionsmätningar före valet 2006 och med vallokalsundersökningen som gav Sd 1,9% (kraftigt avvikande från de 2,93% partiet fick i verkligheten).



Journalistens fråga var intressant. Litet grand av stuket "När slutade du slå din fru?". Sd är ett parti vars kandidater till 16% består av invandrare, så någon slags kortslutning råder kring den lögnaktiga bild som prånglas ut av partiet, och som "nyttiga idioter" (ta inte illa upp) hjälper till att sprida. I övrigt är Åkessons svar så klockrent det kan bli. Ett svar blir sällan bättre än frågan som ställs.



Journalisten hade gärna fått ställa frågan om definition av kulturarv till de mycket starkt nationalistiska invandrargrupper som inte önskar anpassar sig efter det land de utvandrat till.



Vi är annars överens om att Reepalu (s) är ett stolpskott och att elever självklart inte ska betygsätta sina lärare.



Ps. Jag har själv planer på att försöka ställa upp i postkodsmiljonären. Lite tur med ämneskategorier och livlinor, så når man 100000, därefter lär det bli knivigare. Lycka till :-)

2008-05-10 @ 12:34:02
URL: http://patrik-i-politiken.blogspot.com
Postat av: Andreas

vad intressant det skulle bli om både pp och sd tar sig upp i riksdagen...



Patrik: kan du då förklara vad ditt parti står för, om det inte är bevarandet av abstrakta substantiv?

2008-05-10 @ 12:46:51
URL: http://cynism.se
Postat av: Patrik, Sd Ängelholm

Andreas,



Ingenting verkar i nuläget tyda på att Piratpartiet kan ta sig in i riksdagen.



Vill du bilda dig en uppfattning om vad Sd står för, så läs princip- och handlingsprogrammen på www.sverigedemokraterna.se . Vill du dessutom se i kristallkulan, så rekommenderar jag att ta en titt på hur Dansk Folkeparti och norska Fremskrittspartiet utvecklats genom åren. De ligger några steg före Sverigedemokraterna, men är partier med snarlik ideologi, inställning och politik.



Alternativt får du precisera din fråga.

2008-05-10 @ 13:23:37
URL: http://patrik-i-politiken.blogspot.com
Postat av: Björn

Det mest störande med SD är att deras ekonomiska program är anti det mesta som ett sunt ekonomiskt program bör innehålla. Dom är negativa till frihandel, positiva till massiva regleringar av ekonomin och de är rent av negativa till kapitalism (hemsla tanke). När t.o.m socialdemokraterna är enormt rationella i jämförelse så borde det säga nånting. Och sossarna har en näst intill exemplarisk politik när det gäller frihandel.



Om någon ville ha en ovanligare kritik av SD, förrutom standardgrejerna man kan ge dom kritik för.

2008-05-18 @ 16:44:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0